Laguna e Viliunit (Q22009743)

 • matcher place: Albania (relation 53292), Shkodër County (relation 1248293)
 • view on Wikidata
 • Wikipedia: Albanian, English, Swedish
 • Overpass query: show queryOverpass Turbo
  [timeout:300][out:json];
  (
    node(around:1000,41.87389,19.44444)[natural=water][name];
    way(around:1000,41.87389,19.44444)[natural=water][name];
    rel(around:1000,41.87389,19.44444)[natural=water][name];
    node(around:1000,41.87389,19.44444)[water=lake][name];
    way(around:1000,41.87389,19.44444)[water=lake][name];
    rel(around:1000,41.87389,19.44444)[water=lake][name];
  );
  out center tags;
Summary from English Wikipedia (enwiki)

The Lagoon of Viluni (Albanian: Laguna e Vilunit or Këneta e Vilunit), also commonly Lagoon of Velipojë, is a lagoon of the Adriatic Sea on the Mediterranean Sea in the northern coast of Albania. Throughout history, the lagoon was a sea inlet and has been currently transformed into an estuary formed through a channel from the Buna River.

Summary from Svenska / Swedish Wikipedia (svwiki)

Laguna e Vilunit är en lagun i Albanien. Den ligger i prefekturen Qarku i Shkodrës, i den norra delen av landet, 70 km nordväst om huvudstaden Tirana.

Summary from Shqip / Albanian Wikipedia (sqwiki)

Laguna e Vilunit ndodhet 2 km në lindje të plazhit të Velipojës, rreth 300 ha sipërfaqe, deri në 1 m e thellë dhe vetëm në sektorë të vegjël deri në 2-3 m. Rrethohet nga ligatina, komunikon me detin nërmjet një kanali natyror, në të cilin, për shkak të baticës dhe zbaticës, uji ndryshon drejtim çdo 6 orë. Ka ujë të kripur me temperaturë mesatare të korrikut 20 - 22 ºC, ndërsa e shkurtit 5-7 ºC. Ajo është e pasur me peshq të llojeve të ndryshëm dhe mjaft të shijshëm. Gjithashtu aty ka shumë shpendë të shumtë (183 lloje speciesh) migratore dhe të përhershëm, zvarranikë dhe përreth edhe gjitarë : lepur, dhelpër, ujk, der të egër, etj.

Wikidata location: 41.8739, 19.4444 view on OSM or edit on OSM

matches

login to upload wikidata tags

no matches found

Search criteria from Wikidata

view with query.wikidata.org

body of water (Q15324) natural=water
lake (Q23397) water=lake